luni, 18 februarie 2008

Vrei sa te mariti cu mine?


Joi seara impreuna cu 3 colegi si un bun prieten de-al nostru, ne-am dus la capela baptista. Atmosfera era studenteasca, tinereasca si chiar calduroasa.
Pastorul cel tanar care conduce studentii in inchinare, cu fata lui inocenta si zambitoare, a reusit in cele din urma sa dea o coloratura spirituala slujbei.
Dupa timpul de lauda si inchinare, devenit deja clasic in slujbele de tineret fie ele baptiste ori penticostale, a urmat timpul, la fel de clasic, in care fiecare si-a adus aportul la inchinare: unii au cantat, altii au recitat, apoi… unul a fost anuntat cu “ceva de spus”.
“Stiti, mie imi place sa fiu in centrul atentiei… simt ca am emotii… pot sa-mi dau geaca jos?…. ăăăă… as vrea sa va spun ceva. Il iubesc pe Domnul si… nu doar pe Domnul, ci sunt indragostit de o fata… creata de acolo din spate…”
Si, cum era de asteptat, totii ochii s-au indreptat catre “creata din spate”. Ea, fiindca nu avea aceiasi vie dorinta sa fie asemeni prietenului ei [adica in centrul atentiei], nu mai statea pe banca, ci s-a pus jos, in fata bancii… de emotii
Apoi, el o cheama in fata. Ii spune ca o iubeste si ca vrea sa se insore cu ea. Evident, ea plina de emotii si cu mainile pe fata, ii spune marele “DA” dupa care … el ii da inelul, apoi… pecetluieste pactul cu un mic sarut… chiar 2 sau 3.
Evenimentul a constituit o premiera absoluta pentru mine si colegii mei. Daniel a fost prea putin placut surprins de eveniment. Celalalt Daniel a declarat ca a vrut doar “sa se bage in seama”. Oricum, aceasta a fost prima cerere in casatorie intr-un serviciu de biserica si primul sarut intr-o slujba bisericeasca [pe care l-am vazut live, ca… asa.. la TV, prin filme, am mai vazut, dar ei erau in fata preotului, la altar].
Acum, mi-ar placea sa aflu parerea voastra despre acest eveniment.
1. Este acceptabil asa ceva in biserica?
2. Pana unde se poate merge intr-un serviciu divin?
3. Este cererea in casatorie o chestiune publica sau una care trebuie sa se desfasoare intr-un cadru mai restrans?
4. E voie sa ne « pupam » prietena in biserica?
[Le-am numerotat, ca sa scrie fiecare cand raspunde si numarul intrebarii, spre a ne fi mai usoara comunicarea].
Mihai Chirigut( Baia Mare) www.pasi.ro